Pieczarki po włosku

Pieczarki po włosku

Faszerowane pieczarki

Pieczarki myjemy , usuwamy nóżki, lekko wydrążamy łyżeczką. Miąższ razem z posiekanymi nóżkami podsmażamy na łyżce masła. Dodajemy 4 ugotowane na twardo jajka, posiekany koperek, drugą łyżkę masła, sól i pieprz do smaku, oraz drobno pokrojone suszone pomidory. Wszystko dokładnie mieszamy i otrzymanym farszem nadziewamy pieczarki. Na każdej kładziemy plasterek mozarelli. Pieczemy około 15 - 20 minut w 200 stopniach.

Receptura na 4 porcje

  • 10 sporych pieczarek
  • 2 łyżki masła
  • kulka mozarelli
  • 4 jajka
  • kilka suszonych pomidorów
  • koperek
  • sól, pieprz
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!