Wiejskie ziemniaczki

Wiejskie ziemniaczki

Ziemniaki pieczone z fetą i pieczarkami

Po ok. 30 – 40 minutach dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki wymieszane z 1 – 2 ząbkami zmiażdżonego czosnku. Wyłożyć pieczarki na ziemniaki. Po 20 minutach dorzucić fetę pokrojoną w kostkę. Wymieszać. Piec jeszcze chwilkę – żeby feta nieco się podpiekła. Można do nich podawać sos: majonez, jalapeno (małe ostre papryczki), skórka i sok z cytryny, czosnek.

Receptura na 4 porcje

  • Ziemniaki umyć i pokroić w ósemki.
  • Wrzucić do naczynia żaroodpornego, posolić i polać olejem chili.
  • Wymieszać.
  • Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!