Pieczarki w bulionie

Pieczarki w bulionie

Pieczarki w bulionie czosnkowo-koperkowym z grzaneczkami

Pokrojone pieczarki i cebulę przesmażyć na maśle (300 g). Zalać bulionem i zagotować. Kromki pieczywa pokroić w kostkę i obsmażyć na maśle (300 g) na złoty kolor. Gotową zupę przelać do miseczek, do każdej porcji przecisnąć po jednym ząbku czosnku. Podawać z łyżką śmietany, grzaneczkami, posypać obficie koperkiem.

Receptura na 4 porcje

  • 400 g pieczarek
  • 1 litr bulionu
  • 300 g cebuli czerwonej
  • baton (8 kromek)
  • pęczek koperku
  • 4 łyżki śmietany 36%
  • 4 ząbki czosnku
  • 600 g masła
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!