Roladka z polędwiczki faszerowana pieczarkami i jajami, z sosem żurawinowym

Roladka z polędwiczki faszerowana pieczarkami i jajami, z sosem żurawinowym

Roladka z polędwiczki faszerowana pieczarkami i jajami, z sosem żurawinowym

Polędwiczki pokroić na 4 równe płaty, rozbić.

Farsz: pieczarki przesmażyć, dodać surowe jajka, pokrojoną natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem, zrobić z tego jajecznicę na twardo. Tak przygotowany farsz podzielić na rozbite 4 kawałki polędwiczek. Uformować roladkę i upiec w piekarniku, w temperaturze 170oC. Sos demiglas połączyć z żurawiną i lekko poddusić. Warzywa ugotować na parze, następnie na talerz wylać sos, na nim ułożyć warzywa i roladkę. Udekorować świeżymi ziołami.

Receptura na 4 porcje

  • 200 g pieczarek
  • 500 g polędwiczek wieprzowych
  • 4 jaja
  • 10 g natki pietruszki
  • 30 g cebuli
  • 20 ml oliwy z oliwek
  • 400 ml sosu demiglas
  • 120 g żurawiny do mięs
  • 400 g warzyw (mini-marchewki, różyczki brokułów)
  • sól, pieprz (do smaku)
  • zioła do dekoracji
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!