Filety z piersi kurczaka z musem pieczarkowym, zapieczone w cieście francuskim

Filety z piersi kurczaka z musem pieczarkowym, zapieczone w cieście francuskim

Filety z piersi kurczaka z musem pieczarkowym, zapieczone w cieście francuskim

Piersi kurczaka oczyścić, zrobić w każdej nacięcie tak, by powstał otwór na mus. Na patelni rozgrzać masło z oliwą, zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pokrojone pieczarki, podsmażyć. Wszystko zdjąć z patelni, ostudzić, zmiksować, dodać surowe żółtko, przyprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym. Przygotowanym musem nadziać filety, piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Po tym czasie wyjąć je z pieca, poczekać by trochę ostygły, zawinąć w plastry ciasta francuskiego i piec kolejne 10 minut. Podawać z mieszanką zielonych warzyw.

Receptura na 4 porcje

  • 25 dag pieczarek
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • łyżka oliwy,
  • łyżka masła,
  • sól, pieprz ziołowy (do smaku)
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!