Makaron fagottini nadziewany serem gorgonzola z wykwintnym sosem pieczarkowym

Makaron fagottini nadziewany serem gorgonzola z wykwintnym sosem pieczarkowym

Makaron fagottini nadziewany serem gorgonzola z wykwintnym sosem pieczarkowym

Makaron ugotować. Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki w paseczki i obsmażyć na maśle. Do pieczarek i cebuli dodać śmietanę i pokrojone pomidorki. Poddusić, aż śmietana się zredukuje (max 7 min.), na koniec dodać szczyptę wegety. Na talerz wyłożyć makaron wymieszany z sosem pieczarkowym, całość posypać parmezanem.

Receptura na 4 porcje

  • 400 g pieczarek
  • 500 g makaronu fagottini nadziewanego gorgonzolą
  • 200 ml śmietany 30%
  • 50 g masła
  • 300 g pomidorków koktajlowych
  • 100 g parmezanu
  • cebula
  • wegeta
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!