Indyk pachnący ziołami z boczniakami i pieczonym pomidorem

Indyk pachnący ziołami z boczniakami i pieczonym pomidorem

Indyk pachnący ziołami z boczniakami i pieczonym pomidorem

Indyka pokroić w kostkę, boczniaki na pół (małe zostawić w całości), cukinię w grubą kostkę. Pomidory przekroić na pół, posypać ziołami, pieprzem, skropić oliwą, dodać posiekanej pietruszki i piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. Celsjusza. Indyka podsmażyć na oliwie przez 5 minut, następnie dodać cukinię i boczniaki, smażyć kolejne 5 minut, przyprawić solą, pieprzem, ziołami i czosnkiem, dodać posiekaną natkę pietruszki. Gotowe danie ułożyć na talerzu, obok dodać pieczonego pomidora.

Receptura na 4 porcje

  • 200 g boczniaków
  • 500 g filetu z indyka
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 200 g cukini
  • 2 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • pół pęczka natki pietruszki
  • bazylia, tymianek, sól, pieprz czarny - do smaku
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!